Villkor och regler

1.  Anmälan

Anmälan görs på vår hemsida, via mail eller per telefon. Erbjudande om plats mailas till anmälaren. När anmälan bekräftas via länken som bifogas gruppförslaget blir anmälan bindande. Lidingö Gymnastikskola förbehåller sig rätten att justera tiden som framgått av gruppförslaget med upp till 10 minuter samt vid behov byta lokal.

Anmälaren är betalningsskyldig gentemot Lidingö Gymnastikskola och skall uppge sin hemadress i anmälan, oavsett var barnet är folkbokfört. Vid flytt under pågående period skall den nya hemadressen meddelas till Lidingö Gymnastikskola.

För kurserna Gymnastik speed, Gymnastik fortsättning och Gymnastik avancerad utgår inför höstterminen en anmälningsavgift på 440 kr, som betalas i samband med bekräftelse av gruppförslag, vilket sänts via mail. Bekräftelse av gruppförslaget sker via ett bekräftelseformulär. Anmälningsavgiften ska betalas i samband med (inom 48 timmar) att man bekräftar anmälan via formuläret.

2.  Betalning

Betalningen görs till bg 5649-7019 (Lidingö Gymnastikskola), ange barnets namn och kurskod enligt kallelsen, vilken alltid sänds via mail. Betalningen ska vara oss till handa innan kursstart, förfallodatum framgår av kallelsen till kursen. Vid betalning efter förfallodagen påförs en påminnelseavgift om 60 kr för påminnelse 1 (som går ut via mail) och därefter 60 kr vid påminnelse 2 (som går ut via brev), samt debiteras dröjsmålsränta enligt gällande räntelag.

Vid anmälan till pågående kurs skall betalning ske i samband med anmälan (inom 48 timmar).

3.  Avanmälan

a) Kurser om åtta tillfällen.
Avanmälan måste göras senast två veckor (14 dagar) innan kursstart och sker via mail till info@lidingogymnastikskola.se. Har avanmälan gjorts i tid debiteras ingen avgift. Avanmälan fram till en vecka (13-7 dagar) före kursstart debiteras en avanmälningsavgift om 440 kr, vid avanmälan senare än en vecka (6 eller mindre) före kursstart debiteras full avgift.

b) Kurser om sexton tillfällen.
För kurserna Gymnastik speed, Gymnastik fortsättning och Gymnastik avancerad framgår avanmälningsreglerna av det via mail erhållna gruppförslaget och kallelsen.

Vid anmälan till pågående kurs blir anmälan direkt bindande.

4.  Sjukdom/skada

Vid sjukdom/skada krävs läkarintyg på att kursen inte kan fullföljas. Från det datum skadan rapporterats till oss via mail till återgång på kursen kan motsvarande andel av kursavgiften (exklusive administrativ avgift) sparas som delbetalning till närmast påföljande kursomgång. Innestående kursavgift på grund av sjukdom/skada är personlig.

5.  Återbetalning

Återbetalning sker endast i de fall där avanmälan skett enligt villkoren för avanmälan. Vid läkarintyg på att kursen inte kan fullföljas kan återstående kursavgift sparas som delbetalning till närmast påföljande kursomgång. Anmälningsavgiften avseende Gymnastik speed, Gymnastik fortsättning samt Gymnastik avancerad återbetalas ej.

6.  Försäkring

Ditt barn omfattas genom Lidingö Gymnastikskola av Folksams Idrottsförsäkring. Detta ger ett grundskydd, men varje familj uppmanas ändå att se över sitt försäkringsskydd.

7.  Utrustning

På kurserna Gymnastik grundträning, Gymnastik speed, Gymnastik fortsättning och Gymnastik avancerad har vi krav på gymnastikdräkt/body. Vi har flera alternativ i vår shop för både pojkar och flickor. Håret skall vara ordentligt uppsatt. Detta av både instruktions- och säkerhetsskäl.

På övriga kurser ska barnen helst ha på sig gymnastikdräkt/bady alternativt tights och t-shirt/linne. Dessa ska inte vara för stora, utan så åtsittande som möjligt. Prova hemma om kläderna sitter kvar på kroppen när barnet är upp och ner. För att kunna se att rörelserna utförs korrekt och för säkerhet vid assistans krävs att kläderna är åtsittande. Det stör också barnens koncentration om det finns onödigt tyg som fladdrar omkring när de gör många motoriska övningar, vilket påverkar säkerheten. Detsamma gäller för balettdräkter med kjolar, vilka inte är lämpliga för gymnastikträning. Långt hår ska vara ordentligt uppsatt med snodd/-ar och hårspännen. Undvik diadem.

Barnen är lämpligast barfota på gymnastiken, om någon form av sko ändå önskas, rekommenderas en tunn sko med gummisula (ej lädersula!), en så kallad hoppsko.

8.  Åskådare

Föräldrar och andra vuxna får närvara vid lektionerna, men får också gärna lämna sina barn på lektionen. Målet är att barnen ska känna sig trygga och kunna gymnastisera på egen hand och vara koncentrerade. Prova vad som passar ditt barn bäst. Detta varierar över tid och beror på var ditt barn befinner sig i sin utvecklingsfas.

Föräldrar som tittar på ombedes vara tysta under lektionen. Mobiltelefoner skall vara på ljudlöst läge. Behöver man ta ett samtal så gör man det utanför gymnastiksalen. Behöver man sitta och jobba med sin dator görs detta med fördel i omklädningsrummet.
I Olaus Petriskolan får föräldrar sitta i omklädningsrummen med öppen dörr och titta på, då lokalen saknar lämpligt utrymme för åskådare.

Syskon/kompisar får inte närvara under lektionen. I det fall syskon måste medfölja kan man med fördel vara utomhus eller i omklädningsrummet med syskonet. Detta gäller även spädbarn.

Kurserna Pyttegymnastik, Rytmikgymnastik och Mikrogymnastik genomförs tillsammans med en förälder eller annan vuxen. Tvillingar behöver då ha två vuxna närvarande.

9.  Övrigt

Lidingö Gymnastikskola förbehåller sig rätten att ändra tid, plats och pedagoger om så blir nödvändigt. För kläder och personliga tillhörigheter ansvaras inte.

Lidingö Gymnastikskola erbjuder inte att ta igen missade lektioner. Tid och plats för kursen framgår av kallelsen, det åligger anmälaren att notera tiden som uppges i kallelsen, så att barnet kommer till rätt grupp.

Vänligen meddela via mail om ditt barn inte kan deltaga på första lektionen. Kommande tillfällen behöver man inte höra av sig vid frånvaro, men vet man om att man kommer vara borta nästkommande lektion får man gärna meddela pedagogerna detta på plats.